Yara Bakımında Bariyer Kremi

25-08-2022 07:51
Yara Bakımında Bariyer Kremi
Yara bakımı uzman kişilerce yapıldığında en etkin ve kısa süreli sonuç almak mümkündür.
 
Çoğu yara bakım uzmanı, yara bakımında önceliğin yeni yaraların açılmaması için de uğraş verilmesi gerekliliğini bilir, ve yara bakım sürecini buna göre planlar.
 
Açık yaralarda granülasyon safhasında veya öncesinde debridman gerekliliklerinde Wcura G, Wcura C veya Wcura D (debridman kremi) gibi merhemler kullanılırken, Wcura B gibi bariyer kremileri henüz kızarıklık durumunda cilde uygulanarak yeni yaraların açılmasını önlemeye yardımcı olabilir.
 
Açık yaralarda sert yara kenarlarına uygulanarak cildi rahatlatır, ağrıyı azaltır.

Hasta alt bezi kullanan yatan hastalarda basılara bağlı olarak bası noktalarında oluşabilecek tahriş ve kızarıklıkları koruma amaçlı kullanılabilir.

İntkontinans nedeniyle ciltte oluşan kızarıklık bölgelerinde yüzeyel yara oluşumlarını önlemek için de tercih edilebilir.

Bariyer kreminin kullanım alanı çeşitli ihtiyaçlar doğrultusunda farklı alanlarda da görülebilir. Fizik tedavi egzersizlerinin diz-dirsek gibi çıkıntılı kısımlarda meydana getirdiği basınçtan kaynaklanan kızarıklıklar ve sürtünmeden dolayı etkilenen cilde sürülerek cildi rahatlatır.

Sürekli yatan hastalarda kürek kemiği, kalça kemiği, topuk gibi yatak yüzeyine temas eden alanlara uygulanarak oluşabilecek tahrişleri ve eritem kızarıklık durumunu en aza indirmek hedeflenebilir. 

Yara yeri kenarında oluşan maserasyonu engellemek için de kullanılabilir
 
Wcura-B Bariyer kremi, içeriğindeki bileşenlerle Mineral Dimetikon içeriği ile inkontinansla alakalı dermatitin önlenmesine yardımcı olur.
 
Tek taraflı ısı ve nem geçirgenliği sayesinde cilt bütünlüğünü korur.
 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.